fredag den 12. marts 2021

Detaljer fra Gustavs værktøjskasse

Gustav sendte mig lidt flere billeder med detaljer fra værktøjskassen. 

Holderen for blokhøvlen er lavet af to sider, og hver side er lavet af et par listeer og et lille stykke trekantet træ. Delene er limet sammen, og til sidst er de blevet sat fast med dykkere og lim til værktøjskassens venstre side. 

I værktøjskassens modsatte side har han monteret en stykke træ med en not i. Noten holder kanten på hans Hultafors speed vinkel, og den skrå anbringelse af træstykket gør at vinklen automatisk glider tilbage i kassen, og den bliver så igen fanget og holdt på plads af en lille slidse i værktøjsholderen.

Bagved speed vinklen kan man se tømmervinklen, der går ned gennem hele værktøjskassen, og holdes på plads på den måde.

Skufferne er sinket sammen med gennemgående sinker. Bunden i hver skuffe er et stykke massivt gran høvlet til cirka 6 mm tykkelse. Det sidder i noter på fronten og siderne af skuffen, og under bagstykket. Så det er en helt klassisk måde at lave en skuffe på.
Istedet for knopper til at trække skufferne ud med, er der sømmet tynde strimler af skind til udnerkanten af forstykket. Disse skindstrimler har den fordel, at de ikke optager meget plads, og de kan flytte sig når man lukker panelet på forsiden af værktøjskassen ved at stikke de to låselister ned igennem det hele.


Blokhøvl monteret i holder.

Hultafors speed vinkel

Sinket skuffe med skind skuffegreb








Ingen kommentarer:

Send en kommentar